Despre oameni şi iubire (I)

lettrIubeşte! Dar nu-ţi lega fericirea de celălalt.
Iubeşte cu tot sufletul! Nu este pe lume sentiment mai frumos ca iubirea!
Dar ai grijă să nu-ţi pierzi fericirea din iubire.

De ce tânjim atât de tare după cei de care ne îndrăgostim? De ce îi căutăm şi ni-i dorim cu atâta încăpăţânare după ce decid să ne lase în urmă? De ce suferim atât de puternic după aceste persoane?
Mi-am pus de mii de ori aceste întrebări cândva. Şi ca să le găsesc răspuns am disecat nenumărate sentimente şi trăiri. În cele din urmă totul mi-a devenit clar: vina pentru toată suferinţa aceasta ne aparţine NOUĂ înşine. În totalitate. Durerea pe care o simţim când iubirile ni se termină nu este nici pe departe din vina celuilalt, pentru că alege să plece, să ne părăsească. Chiar dacă aşa ne vine cel mai lesne să credem atunci când suntem lăsaţi la urmă. Dar nu, vina pentru cât de tare doare este NUMAI a noastră!
Fiindcă atunci când iubim şi greşim: ne legăm propria fericirea de celălalt. Ne punem bunăstarea sufletească în mâinile lui. Iar în momentul în care drumurile se despart, inevitabil, ne acaparează suferinţa, ne cuprinde disperarea. Asta deoarece fără celălalt nu ne mai putem imagina pe noi înşine fericiţi. Ne rezultă imposibil acest lucru, deşi nu ne dăm câtuşi de puţin seama, imediat ce fericirea noastră încetează să ne mai aparţină şi devine a celuilalt, depinde de el.

Foto: Pinterest 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s