Confesiuni (VII)

f1321216be449406ba0c29fbd9b52dd6Nu m-am apropiat niciodată cu uşurinţă de ceilalţi. Sunt prea multe lucrurile pe care îmi este imposibil să le înţeleg atunci când mă gândesc la mersul atât de nedrept uneori al lumii ăsteia, la modul egoist în care oamenii reacţionează, acţionează, gândesc şi se comportă atât de des. Poate că aceasta este explicaţia – pe care am tot căutat-o şi căutat-o de-a lungul timpului – pentru faptul că mi-a fost de când mă ştiu imposibil să „exist” prea multă vreme fără să îmi vină să fug de lume, să mă ascund.

Această imposibilitate a mea de a înţelege, de a gândi şi reacţiona conform normelor, a făcut din mine un om ciudat în ochii celor mulţi. Un om numai bun de arătat cu degetul, de descusut şi analizat fără milă. – Aşa se comportă oamenii vizavi de ceea ce nu înţeleg: arată cu degetul şi rănesc cu vorba! – Un timp degetele ce arătau spre mine şi vorbele ce mi se aruncau m-au durut. Atât de tare încât m-au împins, pentru o perioadă destul de îndelungată, la eforturi sufleteşti uriaşe ca să mă transform. Ca să fiu ca restul. Ca să scap de degete şi vorbe nemiloase. Mi-a luat multă vreme să conştientizez că a porni pe drumul transformării de sine pentru a le semăna celorlalţi este cea mai mare greşeală pe care o poţi face, să înţeleg că nu ai cum să devii ceea ce nu eşti. Acum ştiu aceste adevăruri! Aşa cum ştiu şi că fiecărui om îi sunt „destinaţi” alţi oameni. Unii doar ai lui. Unii care îl înţeleg şi acceptă exact aşa cum este.

Lasă-te arătat cu degetul! Lasă-te descusut din toate încheieturile şi analizat fără milă! Părerile şi comportamentul celor mulţi nu contează!

Oamenii meniţi a te înţelege aşa cu eşti vor veni!
Negreşit vor veni!

Foto: Pinterest

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s