Puțini, prea puțini

14333557_608971425973276_404560541860041205_nOamenii vor găsi mai ades motive ca să te critice decât ca să te încurajeze. Vor râde de tine până să facă un minim efort ca să te înțeleagă. Dacă îl vor face cumva. E mult mai lesne să alegi drumul ușor și să rănești,să arunci cu pietre-n suflete în loc să le protejezi.
Oamenii iți vor spune mai degrabă „nu poți” decât „încearcă”. Majoritatea are astăzi o înclinație înnăscută pentru așa ceva.

Puțini,prea puțini mai înțeleg acum că pe lumea asta nu mai e loc pentru suflete rănite de cuvinte. Cel mai ușor de lovit la om este sufletul. Iar acest cel mai vulnerabil punct al său se rănește cel mai repede prin cuvânt.
Puțini, prea puțini dintre noi sunt capabili să mai audă, în aceste zile atât de încărcate de pragmatism pe care le trăim, strigatul disperat al omenirii după încurajări.
Puțini, prea puțini mai înțeleg că doar încurajând te vei simți încurajat, că numai ajutând pe cineva să se ridice, să se oblojească sufletește,să meargă mai departe, te poți vindeca la rându – ți, cu adevărat, de propriile dureri și îti poți continua drumul.

Puțini,prea puțini sunt cei dispuși să te împingă spre înainte.

Foto: Pinterest

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s