Mi-e primăvară

f9d533c1bc3847c1c0cf968f00cc62ab1Mi-e primăvară acum. Mi-e primăvară așa cum nu mi-a mai fost de mult. Ba nu. Mi-e primăvară așa cum nu mi-a mai fost niciodată. Mi-e cald și mi-e totul nou. Mi-e soare și aer curat. Mi-e speranță, credință și curaj.

…dar mi-a fost atât de iarnă odată. De fapt, mi-a fost toate anotimpurile. Fără doar și poate, am trecut prin fiecare în parte. Da, pentru ca astăzi să-mi fie mai primăvară ca oricând  a trebuit mai înainte să-mi fie toate anotimpurile.

Mai întâi iarnă. Atât de iarnă. O iarnă pe care eu n-am înțeles-o ca atare, căci soarele m-a păcălit. M-a păcălit într-atât încât m-a convins că-i vară. O vară ce nu avea să se mai termine.

Însă curând soarele a dispărut iar eu m-am trezit prinsă sub pătura de nori groși și apăsători ai toamnei. O toamnă pe care am petrecut-o încercând să-mi aduc vara înapoi, oricât de iluzorie o știam a fi. N-am reușit. Și m-a durut. Și-am plâns atât de mult ș-amar din cauză că n-a fost să fie. Dar acum știu. Înțeleg. Mi-e limpede: dacă aș fi izbutit să întorc atunci vara din drum nu mi-ar mai fi fost azi nici primăvară, nici cald, nici nou, nici aer curat, speranță, credință ori curaj.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s