Concluzii (I)

81e6ef55888115e77e0a3ea957819221Cred că încep să „văd”. În sfârşit încep să văd, încep să înţeleg şi nu-mi mai colorez la fel de frumos amintirile. Încep să văd, însă îmi vine greu să accept.

E greu, foarte greu procesul ăsta. E greu să renunţi la tendinţa de a idealiza un om şi diverse situaţii când tendinţa asta ajunsese să facă parte din tine, devenise ca o rutină. E greu să-l cobori pe omul respectiv de pe piedestalul perfecţiunii, mai ales când ţi-a fost foarte dificil să-ţi permiţi să-l laşi să ajungă acolo sus. Mai sus decât restul, mai sus decât oricine altcineva. E greu să gândeşti „la rece”, să analizezi totul punct cu punct, să-ţi iei amintirile dar mai ales emoţiile şi strigătele intuiţiei la „descusut”. E greu să vezi pe cineva altfel decât te-ai obişnuit să-l vezi. Însă este ceva normal, o necesitate ce apare odată cu diminuarea senzaţiei de pierdere şi dezamăgire care în primă fază ocupă un spaţiu foarte mare în noi. Mult prea mare pentru a ne mai permite să judecâm limpede chiar.

Sufletul ne este apoi acaparat de nevoia de a înţelege, care o alungă treptat din noi pe aceea de a idealiza. Dar partea cea mai grea când vine vorba despre oamenii ce aleg să te dezamăgească nu-i să ajungi la momentul în care reuşeşti să dai la o parte vălul. Nu. Asta se întâmplă oricum după o vreme. Partea cea mai grea rămâne să reuşeşti să înţelegi şi mai ales să accepţi că ceea ce a lipsit în relaţiile cu aceşti oameni a fost esenţialul: respectul lor faţă de tine. Dacă respectul există, nu-ţi permite să-i loveşti cumva pe cei de lângă tine, indiferent de ceea ce se întâmplă.

E greu să accepţi că deşi ai respectat, n-ai fost respectat…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s