Despre femeia de ieri şi de azi

1461244_181816398688783_288290676_nMă gândeam un pic mai devreme la un aspect pe care îl descopăr din ce în ce mai des în ultima vreme: relațiile de cuplu care eșuează deși par a fi cât se poate de serioase și solide.
Deși sunt o feministă convinsă nu mă pot împiedica să cred că femeile sunt cele care poartă cea mai mare parte din vină.

Este adevărat că „secolul vitezei” își cere tributul în toate domeniile vieții noastre însă în ceea ce privește relațiile de cuplu ar trebui să fie complet altfel.
Nebuna asta de existență pe care o ducem ne face adesea să ne aruncăm cu capul înainte fără a mai judeca. Ne împinge să ne ghidăm după aparențe, fără a ne acorda timp să „sondăm” și sufletul. În aceste vremuri trăim cu ideea că iubirea se măsoară în contul din bancă sau mașina din garaj și credem că sexul croiește drumul către aceste două elemente fără de care viața a ajuns să nu poată fi trăită. Adevărat, o face, dar respectul de sine şi demnitatea unei femei UNDE RĂMÂN??
Un alt lucru neluat în seamă de către frumoasele zilelor noastre este acela că nu cu banii și mașina se întâlnesc în pat…care pat poate ajunge așadar, în timp, să fie din ce în ce mai des altul.
Și acum apare problema: deși singure își impun aceste reguli de conduită „moderne”, tot femeile sunt cele care se plâng ulterior că nu-s respectate. De fapt, lucrurile sunt mult mai simple, indiferent că este vorba de femei care se uită mai întâi la cât de plin este portofelul unui bărbat sau de cele care iubesc dezinteresat, căci da, mai există şi astfel de cazuri: cum îți aşterni, așa dormi.

Poate că sunt eu ceva mai demodată, însă de când mă știu am bine inculcate două principii pe care femeile NU TREBUIE să le încalce niciodată când vine vorba despre sexul „TARE”, asta clar dacă este vorba despre un caz în care iubirea există:

  1. Unui bărbat nu-i spui NICIODATĂ „Iartă-mă”, chiar dacă știi că tu ești de vină.
  2. Dacă un bărbat a dat în tine, pleci fără să privești înapoi. Dacă a dat o dată, o va face cu siguranță și a doua oară.
    La acestea două aș mai adăuga unul, care ar trebui cel mai probabil să fie cap de listă:
  3. Unui bărbat nu-i arăți cât de mult îl iubești și nu-i oferi ușor ceea ce-şi dorește de la tine, mă refer, evident, la sex înainte de toate, însă e valabil și pentru orice altă „așteptare”.
    Aș continua fraza asta cu: sau dac-o faci, nu te plânge după aceea. De ce? Foarte simplu: nu poți pretinde ceea ce nu arăți că-ți place să primești.

Dacă singură te cataloghezi drept una care pică ușor în plasă și face ce i se cere, chiar dacă nu-i vorba de interes și femeia respectivă chiar iubește cu tot sufletul, însă se grăbește ca fata mare la măritat ca să zic așa să-și arate iubirea, cum să mai ceri măcar o fărâmă de respect după? Acum sincer vorbind, un bărbat căruia o femeie i se oferă de bunăvoie ar fi de-a dreptul prost dacă n-ar profita de ocazie, indiferent dacă ea îl iubește sau nu. O astfel de atitudine „grăbită” din partea unei femei este de înțeles dacă vorbim despre un caz bazat pur pe interes, caz în care nu se mai poate vorbi despre respect și altele asemenea, nu de alta dar astfel de cazuri sunt evidente din primul moment și nu implică acest tip de așteptări cavalerești. Când este vorba despre o persoană pe care pretinzi că o iubești însă, chiar nu văd de ce procedeul ar fi același.
În plus, să nu uităm nici principiul conform căruia un bărbat e cu atât mai „tare” cu cât prin patul lui au trecut mai multe femei…Așadar, de ce ai oferi cuiva tot ceea ce însemni fără un minim efort din partea sa?

Arată mai întâi de toate ceea ce însemni dar nu uita să blochezi accesul o vreme. De ce nu te-ai lăsa dorită, așteptată? Doar pentru că iubești și ai impresia că dacă asta se vede cât mai repede ai ieșit în câștig? Total greșit. Acesta este drumul cel mai scurt și sigur pentru a ajunge doar una în plus pe lista femeilor din viața unui bărbat…

Reclame

3 gânduri despre „Despre femeia de ieri şi de azi

  1. Sper ca vorbesti teoretic, pentru ca as fi foarte dezamagita sa aflu ca femeile chiar gandesc asa. Eu sunt femeie si nu gandesc asa, nici prietenele mele. Poate or fi si cele care respecta ”principiciile astea”, dar sper ca numarul lor sa nu fie in crestere pentru ca sunt niste principii total gresite.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s