La masa de joc…a vieţii

1456545_178648129005610_1657486680_nAdesea noi oamenii ne lăsăm cu bună știință prinși în jocul pe care îl joacă cu noi…alții. Unii dintre acești „alții” se pricep chiar foarte bine la ceea ce fac. Atât de bine că nici măcar nu apuci să înțelegi prea clar în mâinile cui te afli și cu ce scop înainte ca totul să se termine.

Dar, mă întreb, se gândește oare careva dintre acești jucători profesioniști la ce se întâmplă cu cel „jucat” la masa de joc a vieții, după ce partida se încheie? Măcar pe parcursul ei, cumva? Cred că nu. De fapt sunt convinsă că nu. Bucuria simțită de cel care are puterea să joace la acea masă jocul de cărți este mult prea mare ca să mai aibă motiv să se gândească și la cealaltă persoană implicată. Cealaltă persoană care rămâne, evident, cu o bucată de suflet în mâinile jucătorului zeflemitor. Însă este până la urmă un risc asumat și el cu bună știință. Vine „la pachet”: în orice situație există şi reversul. Revers la care atunci când se ajunge într-un astfel de caz, te lasă gol. Gol de tine, gol de secretele tale, cu visurile şi speranțele răvășite. Oricât de răvășiți am rămâne însă după ce ne trezim la realitate şi înțelegem că ni s-a râs în față, important este să reușim să găsim în noi forța de a nu ne lăsa doborâți și de a nu mai repeta greșelile care ne-au adus în situația de a asista neputincioși când alții „ne-au jucat” pentru propria plăcere la masa de joc a vieții, fără măcar să ne dăm seama de ce ni se întâmplă.

Şi atunci, mai adăugăm un rând de lacăte pe suflet în speranța că astfel vom împiedica un nou jucător să ne mai pună zălog.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s