Visul de porţelan

1456767_178650442338712_1840573922_nVi s-a întâmplat vreodată să vă vedeţi unul dintre visuri la o distanţă ireal de mică? Să îl aveţi atât de aproape încât să îl puteţi ţine în palme? Dar să vi se pară că este făcut din porţelanul cel mai fin şi la cea mai mică stângăcie de-a voastră l-aţi putea face praf? Motiv pentru care ajungeţi să îl şi ţineţi la oarecare distanţă, de altfel.

Când visurile ni se desprind din imaginaţie şi ni se înfăţişează, ne găsim oscilând între neîncredere în orice, dar mai ales în noi înşine, şi euforia celei mai profunde nădejdi în propria persoană, în tot ceea ce am putea face.

Viaţa aduce cu sine bucurii ce pot fi cu greu descrise în cuvinte însă şi temeri la fel, dacă nu chiar mai mari, alături de oscilaţii sentimentale ce ne fac să ne simţim ca într-un carusel. Unul ce ne poartă de la sentimentul de atotputernicie la cel de neînsemnătate, brusc, de la o clipă la alta, împiedicându-ne să ne hotărâm să ne asumăm riscurile necesare împlinirii visurilor noastre. În tot acest timp sperăm că visul nu e şi nu va fi doar vis, că împlinirea lui vine meritat şi poate chiar şi motivat. Şi totuşi, visul rămâne de porţelan iar împlinirea lui este pusă în mâna unor neîndemânatici sentimentali şi visători care nu ştiu cum să facă să îşi păstreze cât mai mult de-a lungul zilelor pe care sunt nevoiţi să le trăiască într-un cotidian dur, încrederea în ideea că POT şi MERITĂ! În acest context, nopţile, cu momentele lor de reverie îmbătător de reală, devin ancoră pentru sufletul ce se încăpăţânează să nu renunţe şi rămâne în continuare pasager în caruselul sentimentelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s